Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2010 04:21 - Виртуална планета
Автор: erepublikfan Категория: Забавление   
Прочетен: 4468 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 24.04.2010 10:07


Стани гражданин на виртуалния свят и подкрепи България.

Erepublik e международна безплатна онлайн игра с участници от всички континенти и с интернет - държави.

image

Тя е симулация на реалния свят - социална стратегическа игра с икономика на страните, политика, войни, вестници, фирми и частен бизнес.

Има над 50 държави от целия свят и над 300 000 играчи.


image


МЕЖДУНАРОДНА НАДПРЕВАРА

Играчите от всяка страна се състезават с останалите и всяка виртуална държава се бори за сила и влияние. Създават се съюзи и непрекъснато се водят войни и избухват въстания. Това е място, където можеш да общуваш с хора от цял свят, но надпреварата някак провокира

НАЦИОНАЛИЗМА

у всички. Всички приятелства и вражди между народите от реалния свят са се пренесли и тук с пълна сила. И като че ли още повече, защото във виртуалния свят ограничения за войни и междунационални борби няма.
 

БЪЛГАРИЯ

в момента има над 9 000 души граждани, собствена държава с действаща армия, правителство, парламент, министри и политически партии, с държавни служби за подпомагане на новите играчи и с дипломация на световната сцена.
Ние все още сме малко и България се нуждае от още хора, за да се засили. Но пък сме активни във войните и търговията. Столица е Варна. Армията ни е по-силна от гръцката и турската, но още не можем да се мерим с Румъния и Сърбия.

image


СКОРОШНО ОСВОБОЖДЕНИЕ

Едни от главните ни противници са румънците - преди 3-4 месеца се освобождаваме от румънска окупация с помощта на съюзниците ни.

image

А в самото начало българите са били само 200-300 души и мнозинство у нас са били емигрантите - бежанци от частично окупирана Франция и най-различни други страни или просто играчи усетили изгодата в рядко-населена територия. Президента е бил чужденец. Българите не са го обичали, въпреки че се е старал да прави каквото може за младата държава. Той е написал и първите  упътвания за нови играчи, които и досега се ползват и без съмнение е положил немалък труд. Но сред българското малцинство упорито се говорело за тъмното му минало в Канада, откъдето според слуховете избягал след далавери и недотам честни сделки, което не вдъхвало доверие към България на международната сцена. Борбите между чужденци и българи са се водят разгорещено, докато българите не организират кампания из нашата мрежа за привличане на нови граждани и така печелят мнозинство на изборите.

Много българи в играта заминават "на гурбет" в други е-страни, но запазват българско гражданство и пазаруват от българския пазар, за да вкарват пари в България.


Клип на Българската армия

Българската армия участва с елитните си отряди от силни играчи във войни навсякъде по света.


НАЙ-СИЛНИ СА ПОЛЯЦИТЕ, А СЪРБИТЕ ВЛАДЕЯТ ТЕРИТОРИИ В АЗИЯ

Най-много участници има от Полша и тя е империя, завладяла различни земи в Европа.

image
Поляците в Берлин

Срещу нашествието на поляците в играта, което странно дублира и нашествието на "дружина полска" из реална Европа, се борят много народи, обединени в съюза Феникс, в който сме и ние - българите. Със сърбите сме съюзници.
Заради доминацията на Полша в противниковия ни лагер - "ЕДЕН" - и САЩ, недоволни, че не са лидери го напуснаха. И сега се очаква страдащите от мания за лидерство янки да попаднат между чука и наковалнята - под ударите и на двата най-големи лагера и така участниците от останалите страни да им го върнат в играта.


КАК СЕ ИГРАЕ

Клип на играта

Всеки може да се регистрира за жител на своята страна и своя град.

В България са препоръчителни областите София, Варна и Пловдив, където българското правителство е устроило болници за населението. Това, че виртуалното ни правителство още не се е погрижило за болници в останалите градове предизвиква недоволството на много българи, защото са принудени да си купуват билети и да се местят. Обяснението, че болниците са малко с оглед при нашествие, българското население да може да се евакуира в ключови райони, може и да има някакво основание, но звучи доста мъгляво на обикновения е-гражданин. Това недоволство вероятно ще се отрази и на изборите които наближават.

image

Щом се регистрираш, намираш работа от Трудовата борса в някоя фирма, купуваш си храна от пазара и подаръци, тренираш и се биеш във войните за България.

Отначало това отнема не повече от 5-10 минути на ден.

Играта си има чат стаи по националности, има и български интерфейс отскоро.
Българите си имаме и свой форум.

Началото за всеки е

БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ -  

новия гражданин трябва да пази здравето си, което губи в битките и другите дейности. Заради грешки в началото много нови играчи остават с малко здраве, а някои и умират. Админите са направили някои усложнения - и в играта има криза, трудности и подвеждащи клопки - стремежа им е всичко да е по-близко до реалността, а и да има интрига. Министерството на младежта и българските вестници непрекъснато издават упътвания за новите играчи, но те обикновено не стигат до всички - разпръснати са на различни места.

ЕДНА ТЪНКОСТ В ИГРАТА

Новите играчи най-често губят здраве, защото не знаят кога да ползват болницата. А тя лекува само по веднъж на ден и то само здравето изгубено в битки през същия ден - до 50 точки. Първо се водят битките - до 5. След петте битки се отива до болницата за лекуване. Тя възстановява изгубеното здраве. След лекуването повече битки не се правят през този ден.


ЛЮБОПИТНО

Всички интернет-държави се надпреварват да привличат повече хора от собствената си страна.


image

Всяко виртуално правителство прави каквото може, за да привлече повече граждани за армията си.

Но и тук жителите често са недоволни от правителствата, има корупция и вътрешни борби, депутатите обещават, а някои и изпълняват.
Заради мерака за бързо забогатяване във виртуалния свят играчите често стават жертва на мошеници на черния пазар на жилища или на собствените си грешки при опитите за търговия и спекула на валутния пазар. Админите равнодушно и безучастно наблюдават и с това предизвикват гнева на много измамени граждани - включително и моя - изгубили виртуалните си пари и злато в джобовете на мошениците. Един от най-големите проблеми е, че в момента търговските договори нямат официална валидност и на свободния пазар е пълен хаос, а банките трудно намират вложители.
Въобще - там където създателите са пропуснали да разнообразят играта с явления от реалния живот - играчите ги допълват.
...

Включи се в играта:

http://www.erepublik.com/bg/referrer/ivan4o17

Това е реферален линк. Когато достигнеш ниво 6 - за четири-пет дни - аз ще получа 5 злато в играта и то ще се влее в българската икономика.
Държавните ни ведомства в играта също ползват рефералните линкове из българската мрежа - иначе златото (универсална валута в играта, която се обменя за български левове и всички други виртуални валути) просто ще бъде изгубено.
Успех!

п.п. И все пак не забравяйте, че това е игра - един начин за губене на свободно време - макар и доста занимателен. Наистина в началото отнема 5-10 минути на ден, но по-нататък става разнообразен алтернативен свят и човек направо може да заживее виртуален живот в нея. Така че - вие си преценявате - дали и до колко време да й отделяте :)

Иван

skype: ivan4o17


Тагове:   игра,   планета,   надпревара,


Гласувай:
0



1. анонимен - лъжа
16.08.2012 14:01
търсех игра виртуална планета не някви си картини
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: erepublikfan
Категория: Забавление
Прочетен: 21676
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031